News

Bærdygtige lejligheder
23rd December, 2014
Udvikleren PT. Triyasa Propertindo har ansat AG5 og PDW til at designe tre højhusetårne med ejerlejligher. De skal i alt indeholde 850 lejligheder i forskellige størrelser i det centrale Jakarta. Fase 1, to af tårnene, vil omfatte lejligheder til familier med middel-indkomst. Den anden fase, tårn 3, vil blive markedsført for højere indkomstgrupper. Hver bygningsvolumen er delt op i mindre enheder, der hver indeholder et fællesskab af lignende lejlighedstypologier og hver med adgang til stor fælles udendørs rum; enten på podiettaget, en række himmelhaver, eller tagterrasse. Som en, for Jakarta, enestående service til lejlighedsejerne vil komplekset omfatte et fællesskab vaskeri, sport og børnepasning, kommunale værelser og endda bilvaskefaciliteter. Fokus er på at skabe en miljømæssigt og socialt bæredygtig udvikling, hvor folk kan dele de anlæg der kun benyttes sporadisk og derved opnå reduktioner i vand- og energiforbrug og samtidig skabe en følelse af fællesskab. AG5 og PDW arbejder allerede tæt sammen på Gran Rubina projektet for PT. Triyasa Propertindo, hvor energireduktion og lave vedligeholdelsesomkostninger er i fokus.   
AG5 er blevet tildelt en 4 årig rammeaftale med Københavns Lufthavn.
21st November, 2014
AG5 er blevet tildelt en 4 årig rammeaftale med CPH Københavns Lufthavn. Vi ser frem til samarbejdet direkte med CPH over de næste fire år omkring en bred vifte af forskellige projekter.   AG5 har de sidste 8 år arbejdet i Københavns Lufthavn på en række forskellige mad & drikke-enheder til HMSHost, butiksenheder til Kaufmann, Georg Jensen, Ralph Lauren og Ole Lynggaard. Med denne rammekontrakt, vil vi hjælpe CPH direkte med deres projekter til en værdi af op til10 millioner kroner. 24 millioner mennesker passerer gennem Københavns Lufthavn årligt og lufthavnen har planer om at øge kapaciteten til 40 millioner passagerer årligt.
TUC
13th November, 2014
Kommende lastbilchauffører, bus- og taxachauffører får nu nye omgivelser i Brøndby hvor undervisningsvirksomheden TUC får indrettet nye kontorer, undervisningslokaler og udendørsarealer. TUC, der tilbyder uddannelse inden for alle typer erhvervskørsel, havde en række særlige krav til deres kommende omgivelser. Målet var at få samle deres aktiviteter i ét, nyt og tidssvarende lejemål med bl.a. 1.800 m² voksenundervisning, 700 m² kontor/administration og 2500 m² kravlegård og lastbilparkering til tung trafik og busser. Alt sammen i en ejendom og et lejemål som kan betjene op til 250 kursister og 80 ansatte dagligt.AG5 er totalrådgiver på projektet for bygherren Aberdeen Asset Management.
2 nye multibaner
27th October, 2014
AG5 har for Psykiatrisk Center Nordsjælland designet en ny type multibane. Formålet er, at man igennem øget fysisk aktivitet mindsker behovet tvangsfiksering af patienter. Banerne skal bruges til forskellige boldspil og med en frihøjde på 5 meter bliver det meste muligt. Selve banen omkranses af en plint i beton som samtidig optager grundens niveauforskelle. På plinten står en stålkonstruktion udført i hvidmalede eller galvaniserede stålrør alt afhængig af placeringen. Tanken er, at konstruktionen ikke bør være vandret eller lodret for at minimere fornemmelse af indespærring. Konstruktionen er derfor udført som en skulptur i V-former. Denne form er som modulbaseret byggeri både stabil og let at montere. I stålkonstruktionen monteres et net i fine stål wire. Nettet placeres indvendigt i konstruktionen for at sikre, at bolden og spillerne bliver på banen. AG5 er arkitekt og totalrådgiver på projektet som udføres i fuld BIM-projektering. Byggeriet er netop opstartet med opførelse af en bane i Hillerød og én i Helsingør.
World Architecture Festival
22nd September, 2014
Dette års World Architecture Festival foregår I Singapore fra 1.-3. Oktober. AG5 er sammen med Gehl Architects, Adept, 3XN, SHL og Atelier Dreiseitl inviteret af Den Danske Ambassade til en præsentation og paneldiskussion med temaet “sustainable cities”. Via københavnske eksempler skal panelet debattere “Green and Liveable Solutions”, hvorefter hvert firma præsenterer et af egne projekter. Marc Wilson  fra AG5 vil præsentere og diskutere metoder for at opnå social bæredygtighed i Gran Rubina projektet, som er under opførelse i Jakarta, og netop er blevet præmieret for sine bæredygtige tiltag. 
Mercedes
12th August, 2014
Mercedes Benz’ nye danske kontor i Ørestaden er indrettet med fokus på at opnå arkitektonisk helhed. AG5 har tilpasset indretningen til Mercedes Benz’ danske administration i nøje overensstemmelse med ønsket om homogene og afstemte kontorfaciliteter.   Løsningen i det 2-etages kontorlejemål i København blev en centralt beliggende ”kerne” med stillerum, møderum, te-køkken, kopirum, toiletter, depoter mv. hvoromkring åbne kontorer er indrettet i nicher/grupper med 2-6 arbejdspladser.   Kernen er fremhævet som en enhed med udvendig sort lodret listeskærm, som i samspil med akustiklofter og akustisk dæmpende gulvbelægninger og inventar giver et akustisk dæmpet arbejdsmiljø. 
Taste of Scandinavia
6th August, 2014
Rejsende fra Arlanda lufthavn i Stockholm behøver ikke længere borde deres fly på tomme maver. Nu er 2 nye ’Taste of Scandinavia Express’ serveringssteder nemlig færdiggjort. Det originale koncept fra Taste har været så stor en succes for HMSHost, at de har sat AG5 i gang med at designe en prototype for et Express serveringssted i lufthavnens fløj. En lille men vigtigt designudfordring for kontoret eftersom serveringsenheden skal være modulær, let at opsætte samt genkendelig som del af en overordnet promovering af skandinaviske kvalitets mad- og drikkevarer.  
Re-think
17th June, 2014
AG5 har lanceret et hæfte; "Re-think, transforming spaces", der beskriver, hvordan vi arbejder med eksisterende bygninger og arbejdspladsdesign. Bogen gennemgår 12 realiserede projekter, hvor de eksisterende bygningers rum, atmosfære, materialer og energiforbrug er fornyet til gavn for brugerne og arbejdspladsens produktivitet. Et begrænset antal eksemplarer af bogen er til rådighed og leveres/sendes gratis. Kontakt os på info@ag5.dk
CEICAD Rammeaftale
15th May, 2014
AG5 er sammen med Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma (totalrådgiver), Viegand & Maagøe, henrik-innovation og Hvenegaard tildelt en CEICAD 4 årig rammeaftale om energioptimeringer i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden har på vegne af regionen og 11 af regionens kommuner (Albertslund, Fredensborg, Frederikssund, Gentofte, Gladsaxe, Gribskov, Hørsholm, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal) ansøgt den Europæiske Investerings Bank (EIB) om og fået bevilget ca. 15,8 mio. DKK til at forberede energiinvesteringer for ca. 460 mio. DKK på regionens og de 11 kommuners ejendomme.