News

Kirkebjerg Allé, Pepperl og Fuchs
13th January, 2016
Nyt lejemål indrettet til Pepperl+Fuchs. Tillykke! Byggesag nr.17 på Kirkebjerg Allé for Aberdeen Asset Management er netop afsluttet. Byggearbejde er udført af JDN Entreprise.
Dansk statsbesøg i Indonesien
3rd November, 2015
AG5 deltog I det officielle danske statsbesøg I Indonesien, hvor vi havde fornøjelsen af at præsentere kontortårnet Grand Rubina for Hendes Majestæt Dronning Margrethe sammen med resten af delegationen. AG5 var repræsenteret af Martin, Todd and Brian, som her ses sammen med vores indonesiske samarbejdspartnere Tiyok og Chico fra PDW.
Murphy's CPH
30th April, 2015
Københavns lufthavn får et nyt vandingssted for den tørstige og sultne rejsende når HMSHost åbner en ny irsk pub i terminal 3. Murphy’s Pub er i projekteringsfasen og AG5 er dansk hovedrådgiver med Rambøll som underrådgiver, designarkitekt er hollandske Heineken Interieur. Barens 225m2 er indrettet som en ægte irsk pub med grønmalet træværk, kobberdetaljer og lædersofaer, samtidig tilbydes mad og drikke fra topprofessionelle køkkenfaciliteter og barudstyr. Åbningsdagen og første skænkede fadøl planlægges til at være efter sommerferien.   
Bærdygtige lejligheder
23rd December, 2014
Udvikleren PT. Triyasa Propertindo har ansat AG5 og PDW til at designe tre højhusetårne med ejerlejligher. De skal i alt indeholde 850 lejligheder i forskellige størrelser i det centrale Jakarta. Fase 1, to af tårnene, vil omfatte lejligheder til familier med middel-indkomst. Den anden fase, tårn 3, vil blive markedsført for højere indkomstgrupper. Hver bygningsvolumen er delt op i mindre enheder, der hver indeholder et fællesskab af lignende lejlighedstypologier og hver med adgang til stor fælles udendørs rum; enten på podiettaget, en række himmelhaver, eller tagterrasse. Som en, for Jakarta, enestående service til lejlighedsejerne vil komplekset omfatte et fællesskab vaskeri, sport og børnepasning, kommunale værelser og endda bilvaskefaciliteter. Fokus er på at skabe en miljømæssigt og socialt bæredygtig udvikling, hvor folk kan dele de anlæg der kun benyttes sporadisk og derved opnå reduktioner i vand- og energiforbrug og samtidig skabe en følelse af fællesskab. AG5 og PDW arbejder allerede tæt sammen på Gran Rubina projektet for PT. Triyasa Propertindo, hvor energireduktion og lave vedligeholdelsesomkostninger er i fokus.   
AG5 er blevet tildelt en 4 årig rammeaftale med Københavns Lufthavn.
21st November, 2014
AG5 er blevet tildelt en 4 årig rammeaftale med CPH Københavns Lufthavn. Vi ser frem til samarbejdet direkte med CPH over de næste fire år omkring en bred vifte af forskellige projekter.   AG5 har de sidste 8 år arbejdet i Københavns Lufthavn på en række forskellige mad & drikke-enheder til HMSHost, butiksenheder til Kaufmann, Georg Jensen, Ralph Lauren og Ole Lynggaard. Med denne rammekontrakt, vil vi hjælpe CPH direkte med deres projekter til en værdi af op til10 millioner kroner. 24 millioner mennesker passerer gennem Københavns Lufthavn årligt og lufthavnen har planer om at øge kapaciteten til 40 millioner passagerer årligt.
TUC
13th November, 2014
Kommende lastbilchauffører, bus- og taxachauffører får nu nye omgivelser i Brøndby hvor undervisningsvirksomheden TUC får indrettet nye kontorer, undervisningslokaler og udendørsarealer. TUC, der tilbyder uddannelse inden for alle typer erhvervskørsel, havde en række særlige krav til deres kommende omgivelser. Målet var at få samle deres aktiviteter i ét, nyt og tidssvarende lejemål med bl.a. 1.800 m² voksenundervisning, 700 m² kontor/administration og 2500 m² kravlegård og lastbilparkering til tung trafik og busser. Alt sammen i en ejendom og et lejemål som kan betjene op til 250 kursister og 80 ansatte dagligt.AG5 er totalrådgiver på projektet for bygherren Aberdeen Asset Management.
2 nye multibaner
27th October, 2014
AG5 har for Psykiatrisk Center Nordsjælland designet en ny type multibane. Formålet er, at man igennem øget fysisk aktivitet mindsker behovet tvangsfiksering af patienter. Banerne skal bruges til forskellige boldspil og med en frihøjde på 5 meter bliver det meste muligt. Selve banen omkranses af en plint i beton som samtidig optager grundens niveauforskelle. På plinten står en stålkonstruktion udført i hvidmalede eller galvaniserede stålrør alt afhængig af placeringen. Tanken er, at konstruktionen ikke bør være vandret eller lodret for at minimere fornemmelse af indespærring. Konstruktionen er derfor udført som en skulptur i V-former. Denne form er som modulbaseret byggeri både stabil og let at montere. I stålkonstruktionen monteres et net i fine stål wire. Nettet placeres indvendigt i konstruktionen for at sikre, at bolden og spillerne bliver på banen. AG5 er arkitekt og totalrådgiver på projektet som udføres i fuld BIM-projektering. Byggeriet er netop opstartet med opførelse af en bane i Hillerød og én i Helsingør.
World Architecture Festival
22nd September, 2014
Dette års World Architecture Festival foregår I Singapore fra 1.-3. Oktober. AG5 er sammen med Gehl Architects, Adept, 3XN, SHL og Atelier Dreiseitl inviteret af Den Danske Ambassade til en præsentation og paneldiskussion med temaet “sustainable cities”. Via københavnske eksempler skal panelet debattere “Green and Liveable Solutions”, hvorefter hvert firma præsenterer et af egne projekter. Marc Wilson  fra AG5 vil præsentere og diskutere metoder for at opnå social bæredygtighed i Gran Rubina projektet, som er under opførelse i Jakarta, og netop er blevet præmieret for sine bæredygtige tiltag. 
Mercedes
12th August, 2014
Mercedes Benz’ nye danske kontor i Ørestaden er indrettet med fokus på at opnå arkitektonisk helhed. AG5 har tilpasset indretningen til Mercedes Benz’ danske administration i nøje overensstemmelse med ønsket om homogene og afstemte kontorfaciliteter.   Løsningen i det 2-etages kontorlejemål i København blev en centralt beliggende ”kerne” med stillerum, møderum, te-køkken, kopirum, toiletter, depoter mv. hvoromkring åbne kontorer er indrettet i nicher/grupper med 2-6 arbejdspladser.   Kernen er fremhævet som en enhed med udvendig sort lodret listeskærm, som i samspil med akustiklofter og akustisk dæmpende gulvbelægninger og inventar giver et akustisk dæmpet arbejdsmiljø.