News

World Architecture Festival
22nd September, 2014
Dette års World Architecture Festival foregår I Singapore fra 1.-3. Oktober. AG5 er sammen med Gehl Architects, Adept, 3XN, SHL og Atelier Dreiseitl inviteret af Den Danske Ambassade til en præsentation og paneldiskussion med temaet “sustainable cities”. Via københavnske eksempler skal panelet debattere “Green and Liveable Solutions”, hvorefter hvert firma præsenterer et af egne projekter. Marc Wilson  fra AG5 vil præsentere og diskutere metoder for at opnå social bæredygtighed i Gran Rubina projektet, som er under opførelse i Jakarta, og netop er blevet præmieret for sine bæredygtige tiltag. 
Mercedes
12th August, 2014
Mercedes Benz’ nye danske kontor i Ørestaden er indrettet med fokus på at opnå arkitektonisk helhed. AG5 har tilpasset indretningen til Mercedes Benz’ danske administration i nøje overensstemmelse med ønsket om homogene og afstemte kontorfaciliteter.   Løsningen i det 2-etages kontorlejemål i København blev en centralt beliggende ”kerne” med stillerum, møderum, te-køkken, kopirum, toiletter, depoter mv. hvoromkring åbne kontorer er indrettet i nicher/grupper med 2-6 arbejdspladser.   Kernen er fremhævet som en enhed med udvendig sort lodret listeskærm, som i samspil med akustiklofter og akustisk dæmpende gulvbelægninger og inventar giver et akustisk dæmpet arbejdsmiljø. 
Taste of Scandinavia
6th August, 2014
Rejsende fra Arlanda lufthavn i Stockholm behøver ikke længere borde deres fly på tomme maver. Nu er 2 nye ’Taste of Scandinavia Express’ serveringssteder nemlig færdiggjort. Det originale koncept fra Taste har været så stor en succes for HMSHost, at de har sat AG5 i gang med at designe en prototype for et Express serveringssted i lufthavnens fløj. En lille men vigtigt designudfordring for kontoret eftersom serveringsenheden skal være modulær, let at opsætte samt genkendelig som del af en overordnet promovering af skandinaviske kvalitets mad- og drikkevarer.  
Re-think
17th June, 2014
AG5 har lanceret et hæfte; "Re-think, transforming spaces", der beskriver, hvordan vi arbejder med eksisterende bygninger og arbejdspladsdesign. Bogen gennemgår 12 realiserede projekter, hvor de eksisterende bygningers rum, atmosfære, materialer og energiforbrug er fornyet til gavn for brugerne og arbejdspladsens produktivitet. Et begrænset antal eksemplarer af bogen er til rådighed og leveres/sendes gratis. Kontakt os på info@ag5.dk
CEICAD Rammeaftale
15th May, 2014
AG5 er sammen med Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma (totalrådgiver), Viegand & Maagøe, henrik-innovation og Hvenegaard tildelt en CEICAD 4 årig rammeaftale om energioptimeringer i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden har på vegne af regionen og 11 af regionens kommuner (Albertslund, Fredensborg, Frederikssund, Gentofte, Gladsaxe, Gribskov, Hørsholm, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal) ansøgt den Europæiske Investerings Bank (EIB) om og fået bevilget ca. 15,8 mio. DKK til at forberede energiinvesteringer for ca. 460 mio. DKK på regionens og de 11 kommuners ejendomme.
International Property Awards 2014-15
8th May, 2014
I dag modtager AG5 og PDW den prestigefyldte arkitekturpris International Property Awards 2014 i Asia Pacific regionen for første etape af et bæredygtigt kontorkompleks i den indonesiske millionby Jakarta.   ”Vi er meget glade for prisen, og for os som tegnestue er det en vigtig anerkendelse. Men vi oplever en markant interesse i Asien for den måde, vi i Danmark tænker og arbejder med bæredygtigt byggeri.”, fortæller Marc Wilson, chef for projektet og partner i AG5.   Højhusbyggeriet, som AG5 og PDW præmieres for, hedder Gran Rubina Tower og er ved at blive opført i centrum af Indonesiens hovedstad, Jakarta. Tårnet er første etape af et planlagt 180.000 m2 kontorkompleks, som skal stå færdigt i 2018. Det prisvindende tårn er på 23 etager og udmærker sig bl.a. ved at bruge 30 pct. mindre energi end almindelige højhuse i regionen.
Kompetencecenter for Transkulturel Psykiatri
1st May, 2014
AG5 har afleveret en ny bygning til Psykiatrisk Center Ballerup, som anvendes til Kompetencecenter for Transkulturel Psykiatri (ambolant behandling). Der er anvendt en enkel byggeteknik med terrændæk, blokmurværk og gittertræspær. For at tilføre dagslys til bygningens gangarealer og konferencelokaler er der etableret en stor mængde ovenlysvinduer. Der er omkring 35 medarbejdere tilknyttet bygningen, og derudover vil en række patienter gæste centret hver dag. AG5 har programmeret og projekteret bygningen i tæt samarbejde med bygherre, centerledelse, personale, driftsafdeling, øvrige rådgivere og entreprenør.
Makassar Skole
11th April, 2014
AG5 er, sammen med deres partnere PDW, blevet udvalgt af den private skole ’Madania’ at designe en ny skole i byen Makassar, på øen Sulawesi, Indonesien. Madania skoleprogrammet blev etableret i 2005 som udtryk på et øget fokus på uddannelse og velfærd. Projektet omfatter 12 børnehaveklasser, 24 folkeskoleklasser, gymnastiksal og swimming-pool. Curriculum er islamisk og fokuserer på et holistisk, inkluderende og bæredygtigt undervisningsmiljø.   Eftersom klasserne inkluderer elever med særlige behov, er rummene designet til at imødekomme dette. Bæredygtigt design er anvendt i både miljøstyring og materialevalget. For eksempel fastlægger principper for passiv køling og selv-skyggende design bygningens form, højder og gårdhavernes størrelse. Naturligt dagslys og ventilation minimerer også energiforbruget og traditionelle byggeteknikker er benyttet i en nutidig version for at gøre det muligt at udføre byggeriet med lokal arbejdskraft og lokale håndværkere.
Caviar House & Prunier, Københavns lufthavn
1st April, 2014
Caviar House & Prunier fejrede deres genåbning i Københavns Lufthavn med et nyt koncept, der understøtter deres eksisterende Seafood Bar. AG5 har udviklet to nye enheder: en sushi bar og en (kaviar) Sandwich bar i elegant valnøddefinér, Corianoverflader og bagbelyste billeder for at fremhæve den ekstremt høje kvalitet disse produkter besidder. Caviar House indtager en fornem placering i lufthavnen, og dette design vil fungere som prototype for fremtidige indretninger.