Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Designet til en grund på Manhattan, New York, er...
Previous Pause Next

Urban Oase

Projektbeskrivelse: 

Designet til en grund på Manhattan, New York, er dette boligtårn organiseret som en serie af vertikale fællesskaber, som hver består af cirka 35 lejligheder, arrangeret omkring et fælles rum.

Udgangspunktet er, at den traditionelle kernefamilie vil fortsætte med at eksistere, men mere "fleksible" modeller vil også vinde indpas. Antallet af singler, der bor alene forventes at stige, ligesom fænomenet LAT - Living Apart Together - også vil blive mere almindeligt. Fleksibilitet, fællesskab og tryghed er en stor del af bygningens DNA og udgør én af ​​de tre aspekter af bæredygtighed: social bæredygtighed.

Vi er i øjeblikket vidne til tre relevante megatrends:

1.  Familie vil få større betydning end ens karriere.

2. Venner vil blive en del af familien.

3. Vi vil gerne være en del af et lokalsamfund

Bygningens strukturelle idégrundlag består af to centrale elementer, der supplerer hinanden. Bygningen stabilitet leveres af tre indbyrdes forbundne centrale kerner, som hver især er et sammenvævet gitter af bygningsstål, som både er vridningsstabilt og kan understøtte en enorm lodret belastning, og samtidig være i stand til at håndtere de sideværts kræfter. For det andet, er lejlighederne ophængt i bøjler udkraget fra bæltespær der igen er knyttet til kernerne hver syvende etage.

De hængende lejligheder er fuldstændig frie for søjler og med 360 graders udsigt for hver seks etager. Ved at ophænge lejlighederne fra mellemliggende bøjler, bliver den bærende yderkantskonstruktion kun udsat for trækkræfter, hvilket betyder at der kan opnåset mindre tværsnit end ellers. Ved at udnytte stålets trækegenskaber, er det visuelle indtryk af strukturen i facaden minimeret, der kan komme mere lys til lejlighederne, udsigten fra ud af bygningen er uhindret og der opnås et fleksibelt facadeudtryk.

Bygningerne er indrettet med adskillige fælleskaber på 5 etager hver, med et fælles, gennemgående, udendørs atrium. Atriet fungerer både som naturlig ventilation og som visuel forbindelse mellem det fælles rum og lejlighederne, hvoraf de øverste 2 etager er dobbelthøje penthouselejligheder. Det fælles rum er semi-privat og beboerne kan vælge at være en del af det/deres sociale netværk. Det tilbyder et varieret udendørsrum orienteret mod vartegn i New York.

I hvert fællesskab findes en række forskellige lejlighedstyper; fra 1rums-lejligheder til dobbelthøje taglejligheder. Derudover kan ejere/lejere vælge at købe eller leje tilføjelser til deres lejligheder såsom karnapper, altaner eller øget plads. Disse tilføjelser skaber en ekstra overflade (i-Surface) der reflekterer placering og orientering og er en del af bæredygtighedsstrategien, såsom skygge eller ventilationsenheder. Endelig giver disse add-ons bygningerne deres individuelle identitet og afspejler derved den levende by der konstant forandrer sig i takt med brugernes behov.

Grunden på 11th avenue mellem 17.street og 18.street støder op til Highline Park og kan rumme to boligtårne ​​på en kunstig bakke, der skråner fra floden op til Highline Park. Dette giver både offentlig adgang og tillader integrerede butiks- og erhvervsenheder på gadeplan og overdækket parkering.

Den kunstige bakke er anlagt og beplantet med lokale, hjemmehørende arter for at skabe biodiversitet og genoprette levesteder for Hudson Rivers fauna. Bakken bliver en naturlig forlængelse af det offentlige rum med udsigt over floden. Hvis det foreslåede dele-bil-systemet vedtages, kan enhver ekstra plads i den anlagte bakke udnyttes som ekstra retail / offentligt rum.

Som en gestus til byen, foreslår vi, at toppen af bygningen er offentligt tilgængelig og at der placeres reakreativt inventar/motionsredskaber eller en cirkulær swimmingpool. Om natten er toppen er lyst op som et fyrtårn. 

 

Fakta: 

Status: konkurrence

Arkitekt: AG5

Ingeniør: Rambøll UK

Adresse: New York

År: 2014